Časopis Varecha
Popis
Nový lifestyleový magazín plný chutných receptov overených čitateľmi, šéfkuchármi, blogermi a redakciou. Originálne príbehy a rozhovory, inšpiratívne tipy a trendy do kuchyne, dizajnové vychytávky a novinky v stolovaní, pravdy a mýty o jedle, recenzie reštaurácií či výlety za dobrým jedlom. Jednoducho stránky, ktoré vám zachutia.
Obsah vydání
Magazín Varecha přináší v aktuálním vydání dokonalou kombinaci tradičních chutí, kreativních nápadů a inspirativních příběhů. Pokud milujete dobré jídlo, objevování nových receptů a chcete svou kuchyni obohatit o skvělé tipy, toto číslo vás rozhodně nezklame.
Sezóna plná sladkých i romantických chutí
Tématem sezóny jsou tradiční smažené šišky a pampúšiky – dezerty, které najdete téměř po celé Evropě, a každá země jim dodává vlastní charakter. Redaktoři magazínu se rozhodli vyzkoušet karnevalové sladkosti nejen z českých a slovenských kuchyní, ale zavítali i k italským a německým babičkám. Výsledkem je sladký výlet po Evropě, který vás přesvědčí, že smažené pečivo může být vždy jiné, a přesto lahodné.
Blíží se také svátky lásky, a pokud chcete překvapit svého Valentýna vlastnoručně připravenou večeří, magazín nabízí skvělé tipy na romantické pokrmy. Od předkrmů až po dezerty – vaše polovička si zamiluje nejen vás, ale i vaše kulinářské umění.
Chutné názory: Gastronomie očima špičkových žen
Sekce Chutné názory přináší pohledy inspirativních osobností, které v kuchyni skutečně excelují. Lucia Hlaváčková připomíná, že jídlo není jen o nutnosti, ale o potěšení a užívání si každého sousta. Jana Stárková zase experimentuje s oškvarky, které dokáže proměnit v gurmánský zážitek nasladko i naslano.
Veronika Lucáková nabízí nápady, co rychlého uvařit nebo upéct, když potřebujete pohostit návštěvu na poslední chvíli. Virginia Cattaneo pak ukazuje, že ženy mají své místo i v té nejvyšší gastronomii. Její vášeň pro vaření je příkladem toho, že kuchyně může být uměním.
Zimní zelenina v hlavní roli
Zima je obdobím, kdy kořenová zelenina jako mrkev, petržel, paštrnák nebo růžičková kapusta získává zaslouženou pozornost. Magazín přináší recepty, jak tyto suroviny využít v kombinaci se smetanou, sýrem, rybou nebo masem. Pečené, vařené, špikované – možnosti jsou téměř nekonečné a výsledkem je vždy zdravé a chutné jídlo.
Mrkev má dokonce vlastní sekci, kde si vysloužila hlavní roli. Její všestrannost a dostupnost z ní činí neocenitelnou surovinu, která i v zimě přináší do jídelníčku vitamíny a sladkou chuť. Ať už připravíte polévku, přílohu nebo dezert, mrkev vás nikdy nezklame.
Staňte se mistry špikování
Pro milovníky dokonalých chutí je připravena podrobná příručka špikování. Ať už jde o maso, zeleninu nebo dokonce ovoce, magazín vás krok za krokem naučí, jak pracovat se slaninou, bylinkami či pomerančovou kůrou, aby vaše pokrmy získaly nový rozměr. Nafocené postupy a podrobné recepty zaručují, že uspěje i začátečník.
Medové rolády, karamel a čokoláda
V oblasti sladkých dobrot se magazín věnuje několika skvělým tématům. Redakční šéfredaktorka Janka odhaluje své oblíbené recepty na rolády plněné lahodnými krémy, které jsou ideální pro víkendové dezerty. A pokud milujete kombinaci karamelu a čokolády, připravte se na božské recepty, které vás vynesou do kulinářského nebe. Tato spojení nikdy nezklamou a uspokojí i ty nejnáročnější sladké jazýčky.
Příběh Mikuláše Sisáka: Streetfood na vrcholu
Inspirativní příběh Mikuláše Sisáka, který získal ocenění za nejlepší streetfood v Evropě, ukazuje, že úspěch přichází, když se vášeň spojí s tvrdou prací. Jeho cesta od trojkolky k oceněné gastronomii je plná překážek i triumfů. Mikuláš dokazuje, že láska k jednoduchým, ale chutným jídlům může dobýt srdce lidí po celém světě.
Koláče plné máku a trnavské chutě
Mák se stal hvězdou sekce věnované pečení. Koláče plné této oblíbené suroviny jsou dokonalým doplňkem k zimnímu posezení u kávy. Jejich vůně a chuť vám připomenou domácí pohodu a přivedou do kuchyně radost i nostalgii.
Na závěr vás magazín zavede do Trnavy, kde objevíte typické regionální chutě, a zpříjemní vám chvíle povídkou od spisovatelky Dany Hlavaté. A pokud chcete trochu relaxace, čekají na vás i křížovky a recept na chrumkavé jabĺčkové šišky.
Varecha je i tentokrát plná radosti z vaření, pečení i objevování nových chutí. Tento magazín je oslavou jídla, kreativity a inspirace, která vám zpříjemní každý den v kuchyni.
76 Kč Cena vč. DPH