BLESK VAŠE RECEPTY - 12/2024
16 Kč
Zimní hostina s vůní domova: Blesk Vaše recepty láká na chutná jídla z jednoho pekáče, vydatné polévky i sladké pokušení
Nové vydání časopisu Blesk Vaše recepty přináší inspiraci pro všechny, kteří chtějí kouzlit v kuchyni bez stresu, plýtvání a dlouhého úklidu. V této zimní edici na vás čekají tipy na jednoduché pokrmy z jednoho pekáče, voňavé polévky i neodolatelné moučníky, které zpříjemní každé víkendové odpoledne. A jako třešnička na dortu – nápady na zimní piknik, který si užijete i v chladném počasí.
Zkušený kuchař Luboš Rychvalský, známý svým uměním využít každou surovinu, přináší praktické rady, jak se vyhnout zbytečnému plýtvání v kuchyni. Otevřel svou domácí lednici a odhalil, co mu nesmí chybět v zimních dnech – od sezónní zeleniny až po suroviny na rychlé svačiny a syté večeře.
Jeho recepty jsou jednoduché, ale zároveň důmyslné: například z pár zbytků masa, trochy kořenové zeleniny a domácího vývaru vykouzlíte sytou večeři, která zasytí celou rodinu. Jeho nápaditost dokazuje, že i obyčejné ingredience mohou díky správné kombinaci zazářit.
Rubrika Jídlo z jednoho pekáče je důkazem, že chutný oběd nebo večeře nemusí znamenat hromadu nádobí. Stačí se podívat do ledničky, poskládat suroviny do pekáče a nechat troubu udělat zbytek práce.
Najdete zde například recept na šťavnaté kuře s brambory a kořenovou zeleninou, pečené těstoviny se sýrem a uzeninou nebo zeleninový nákyp, který si oblíbí i děti. Pokrmy z jednoho pekáče jsou skvělou volbou pro zimní dny – ušetříte čas i energii a výsledek voní celým domovem.
Když venku mrzne, není nic lepšího než miska poctivé polévky. Tato rubrika přináší recepty na polévky, které vás zahřejí od hlavy až k patě. Mezi nimi najdete klasickou zelňačku s klobásou, krémovou bramboračku s houbami nebo sytou čočkovou polévku plnou bílkovin.
Tyto polévky nejsou jen předkrmem, ale často i plnohodnotným jídlem, které zahřeje po zimní procházce nebo náročném dni. Navíc skvěle chutnají i druhý den, takže můžete uvařit větší množství a mít oběd či svačinu do zásoby.
Nedělní odpoledne a vůně čerstvě upečeného koláče – kdo by odolal? Tato sekce přináší výběr moučníků, které zaručeně potěší všechny milovníky sladkého. Ať už si vyberete tradiční tvarohový koláč, vrstvené Dobošovy řezy nebo vláčný makovec s citrónovou polevou, každý kousek bude doslova pohlazením pro chuťové buňky.
Recepty jsou jednoduché na přípravu a vhodné i pro ty, kteří nemají v pečení velkou praxi. Stačí pár základních surovin, trocha trpělivosti a výsledkem je dezert, který zlepší náladu celé rodině.
Zimní období není důvodem, proč zůstat doma. Pokud se dobře obléknete, můžete si užít skvělý piknik i v chladnějších dnech. Do piknikového koše stačí přibalit termosku s horkým čajem, svačinové sendviče nebo domácí koláčky a vyrazit na procházku do přírody. Časopis přináší tipy na skladné a chutné pokrmy, které nezaberou mnoho místa, ale dodají energii na dlouhé zimní výpravy.
V aktuálním vydání Blesk Vaše recepty najdete vše, co potřebujete pro přípravu zimních jídel – od jednoduchých pokrmů beze zbytků až po dezerty, které se stanou vrcholem víkendové pohody. Nechte se inspirovat a proměňte každé jídlo v okamžik, kdy se celá rodina sejde u stolu s úsměvem a chutí na něco dobrého.
Měsíčník obsahující šest desítek těch nejlepších receptů od známých šéfkuchařů i čtenářů, rady a tipy o vaření a samozřejmě desítky barevných fotografií.
Vydavatel | CZECH NEWS CENTER a. s. |
---|---|
Publikováno | 8. 1. 2025 |
Formát | On-line čtečka bez nutnosti instalace (Chrome, Edge, Firefox). Aplikace MEDIATÉKA pro Android a iOS. |
Velikost | 2 MiB (Přesná velikost se může mírně lišit dle využívaného zařízení.) |
Pro co nejlepší zážitek z procházení webu - aby fungovalo vyhledávání, abychom si pamatovali, co máte v košíku, abyste jednoduše zjistili stav vaší objednávky, abychom vás neobtěžovali nevhodnou reklamou a abyste se nemuseli pokaždé přihlašovat.
Proto od vás potřebujeme souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se dočasně ukládají ve vašem prohlížeči. Děkujeme, že nám ho dáte a pomůžete nám tak web zlepšovat.