Auta z pekla
236 Kč
Letos naposled se vydáme na cestu po regionálních kuchyních České republiky v rámci projektu Blesk Extra Česká kuchařka. Čtvrtá zastávka bude v Beskydech, kraji... Více
71 Kč Cena vč. DPH
? Jak číst elektronické časopisy?
Letos naposled se vydáme na cestu po regionálních kuchyních České republiky v rámci projektu Blesk Extra Česká kuchařka. Čtvrtá zastávka bude v Beskydech, kraji velmi krásném, ale také drsném. Podobná byla i zdejší lidová kuchyně, která vycházela především ze surovin, jež se tu daly vypěstovat – tedy žito, oves a pohanka, luštěniny, brambory, zelí, kořenová zelenina… Díky chovu ovcí a skotu bylo častou součástí pokrmů také ovčí i kravské mléko a výrobky z něj, husté lesy pak obyvatelům nabízely možnost sběru lesních plodů a hub. Pojďme tedy společně ochutnat klobúckou kyselicu, houbovku s brynzou, zelný koláč, brynzovník, kapustník nebo třeba beskydského baču. Jako dezert si pak dejme lívance s lesním ovocem, koláč se slivovicí nebo vánoční obžerák. Celkem 124 receptů doprovází fotografie, na úvod se dozvíte pár zajímavostí. Dobrou chuť.
Vydavatel | CZECH NEWS CENTER a. s. |
---|---|
Publikováno | 22. 10. 2024 |
Formát | On-line čtečka bez nutnosti instalace (Chrome, Edge, Firefox). Aplikace MEDIATÉKA pro Android a iOS. |
Velikost | 2 MiB (Přesná velikost se může mírně lišit dle využívaného zařízení.) |
Pro co nejlepší zážitek z procházení webu - aby fungovalo vyhledávání, abychom si pamatovali, co máte v košíku, abyste jednoduše zjistili stav vaší objednávky, abychom vás neobtěžovali nevhodnou reklamou a abyste se nemuseli pokaždé přihlašovat.
Proto od vás potřebujeme souhlas se zpracováním souborů cookies, tj. malých souborů, které se dočasně ukládají ve vašem prohlížeči. Děkujeme, že nám ho dáte a pomůžete nám tak web zlepšovat.